Tinggalkan jejak anda di sini....CikWanniey follow kembali...

Klik cni...

Monday, May 30, 2011

Jom Lyan Kongsi

1 wasiat kpd tuan tanah
haLLOo...
Hari ni kita lyn cite kongsi...
okla..nk ckp best pun ada kurangnye jgk....
bagi aku yg xde keje kt ofis ni baik lyn je...
dah la bosan keseorgan...
sebelum layan...
cari JAJAN dulu ye...
pastu kita layan ja....
dah abih apa komen korang pasal cite ni??

.
.
..
.
.



Mesej Misteri!!!

2 wasiat kpd tuan tanah
Halloo.............
cerita ni cerita semalam...
kalau nasik smlm kira dah basi dah kan samala ngan cite ni....
biasala aku bila incik bf xde mmg rutinla aku tido awl...
dalam pukul2 aku terjaga..
lampu hp aku berkelip2 tanda ada msg@ misscall...

bkk hp ada mesej..no xkenal.....

no misteri: salam...buat pa tu...

isshhh...ingat incik bf

sambung tido..
terjaga pukul 5pg..dalam otak 1st..
kacau incik bf oncall....
kejam x...

ok...kita tgglkan bab bermsg ngan incik bf...
kt ofis mmg bosan gile2 la...
tahap nk bawak kinect adik aku main kt ofis dah...
dalam best2 aku tgh online...tuupp..
GELAP wooo...
ni mest kes TNB wat keje kt sebelah...
siap kete aku kena park kt blkg ofis...
masa ni la jgk hp bunyi...
bip..letak bip je mls nk boh lagu time keje...
tgk dan tgk no smlm lg...
uhh...dah aku xlyn dok kacau lg...
geram toll

no misteri: salam...dah lunch ka..
3minit jgkla baru aku reply

aku: sapa ni??
kuar dah bahasa kedah sbb no 2 stat ngan 4

no misteri: Amboi...dah x ingat kita dah ka...

adehh...aku tnya sapa dia dok putaq belit plak..

aku: xkenai..bye...salam
no misteri: macam marah ja...

mana ada aku marah2 pun siap bg salam lagik..
aku dahla bengang gaji xdpt lg...
pns plak 2 blackout...
2jam pas2..bipp..
hp aku bunyi lagi...
mesti incik bf sbb dia ckp balik pukul 1 ari ni...
bkk msg...
LA...mamat ni lagi

no misteri: jgn marah...soryla..

malas layan....
dia tepon...mlasa layan jgk...
pggilan ke2..

OFIS NANI..CALL..

terkejut jgk sbb nani tgh semayang...
tup..tup..dalam otak...
bos nani...
dia yg kenakan aku rupanya...xsanggup...
xnk angkat...
Aku MALU....










Tuesday, May 24, 2011

Berjaya Dgn Jayanya...

5 wasiat kpd tuan tanah


Salam semua....
entry ari ni....aku dah berjaya menempah tiket Air Asia dgn harga 10 SEN .... 
dan dgn jayanya menghabiskan duit dalam bank...
kan aku xdpt lg gaji tuk 3bulan...
3bulan bukan 3 ari ye....
yang bestnye bukan 1 tiket atau 2 tiket tp...
10 tiket tuk 3x perjalanan...
cuma masa dan tarikh berlepas...
tahun depan....
bersabarla...
tp apa yg jadi tahun depan kita xtahu kan..kan???
tah2 tahun depan aku nk kawen ke...
BERANGAN jap....
ada ka patut aku nk kawen tahun depan...
xde dgr2 lg aku nk kawen...
kan dah membebel....
kalau bab kawen ni nk suruh aku tulis entry smpai esok pun xabih lg ni...
tp sapa yg xnk kawen kan??
masa dan waktunye kita xtau...
jodoh dgn sapa pun xtau jgk....







Thursday, May 12, 2011

Hilang!!!!

5 wasiat kpd tuan tanah

SALAM.....
Kunci kereta hilang??
apa korang nk buat??

hari ni kunci kete aku hilang...
uwaaa...mau nk nangis aku bila cari kunci kete xjumpa..
dahla ada 1 je kunci kete...
1 umah aku cari...
masuk bilik kuar bilik...
1 jam jgkla...
abih bilik aku dah jd sarang tikus....
aku sepahkan cari kunci.....
nasib baik esok cuti...
bleh mulakan operasi mengemas bilik....
last2 aku jmpa kunci 2 kt atas rak buku...
yg peliknye aku ngan mak aku dah 2-3 kali tgk...
tp xde pun....
klau xjumpa jgk pg td aku dah tak p keje dah....
bagus x aku...
bleh buat pekerje cnth x??
xpun buat menantu ke....
ish melalut ja aku...
entry warna-warni....
BAEK punyer!!!!
oklah...nk kemas2...nk balik....
pekerja contohla ni...
smpai ofis jam 1030 balik jam 4@430....

TERBAEEKKK!!!


* MORAL: jgn letak kunci merata2 & buat 1 kunci spare...





Wednesday, May 4, 2011

Jiwang 4Minit...

0 wasiat kpd tuan tanah
salam.............
saja nk syer...tb2 aku suka btul ngan lagu ni...mmg bestla...http://www.cute-smiley.com

Mmg kena sedas lirik lagu ni kena kt aku...http://www.cute-smiley.com

Jom layanzz ja lagu ni...http://www.cute-smiley.com
.
.
.
.


AISHITERU ( Menunggu )-by ZIVILIA BAND


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

kembali ke *)




Thursday, April 28, 2011

Semalam !!!

0 wasiat kpd tuan tanah
salam............http://www.cute-smiley.com

Sebenarnye ni cerita semalam memandang esok aku dah cuta n xsempat nk update blog sbb kat umah xde broadbnd dah...ni kira cerita dah basi dah...huhuhu...

Tersebutlah kisahnye mcm ni...masa aku tgh best melayan lagu dlm kete n dgn lemah lembut drive nk p ofis...aku tgkla ada 1 lori ni.. smua kete yg kt blkg lori ni semua potong lori 2...at last aku la org yg kt blkg lori 2 sbb smua kete dah memecut tahap F1 dah meninggalkan aku dan lori tersebut...aku pun masa tgh drive mata aku galak jgk mengintai-intai apa benda dlm lori 2...lama jgkla...ada kaler pink2 gitu...cantekk....truss zaaappp ke jantung ada binatang kaler pin iaitu.....scroll bwh.....
.
.
.
.
..
.
.
.
.


canteekkkk punya btul2 aku follow blkg lori 2...dalam ati xbleh jadi mcm ni....xkan aku nk samak kete plak kan...tkt gak bulu2 binatang 2 terlekat kt kete ( ada bulu ke binatang ni??) tanpa pk panjang... 1..2...3.. aku ptg lori...kete blkg aku pon stat memotong jgk...tkt la 2 kena samak kete... okla...aku dah nk siap sedia...esok cuti... 
Last dr aku " SELAMAT HARI PEKERJA"

http://www.cute-smiley.com




Monday, April 25, 2011

Entry sedih + stress = GAJI

0 wasiat kpd tuan tanah


Salam....http://www.cute-smiley.com



                                          



Entry xbest... sbbnye dah hujung bulan ni ... Termasuk bulan ni dah 2bulan la aku xdpt gaji lg...kalau korang stress tak bila xde duit dlm purse@ wallet?? aku ni bukan setakat stress dah.. nasib baikla single mingle lg..dok plak ngan parent...xdela byk sgt perbelanjaan nk di keluarkan...just kuarkan duit minyak kete n makan ...

Stress jgkla bila akak2 ofis call tnya gaji...uwaaaa....aku bukan BOS.. aku hanya seorang pekerja yg mengagihkan gaji pd korang je.. bknnye xcall bos tnya gaji... tp lama-lama rasa malu jgkla asyik nmpak no aku call ja tnya gaji...cmfrm2 la bos aku pun bleh teka dah apa aku nk tnya... kadang2 aku xsmpat tnya lg dia dah ckp " tunggu sat na wani, duit xclear lg"... aku pun malu gak nk mintak duit gaji walaupun aku tau 2 hak aku....
http://www.cute-smiley.com

Owh incik BOS... harap sgt2 bulan ni bleh dapat 2 bulan gaji ye... dah tak sabar nk berpoya-poya ni.. dah parah sgt dah pekerja incik BOS ni ..... nk window shoping pun xdpt sbb2nye aku save bajet minyak... kedekut gilerla skrg ni.. smpai nk kuar ngan kete pun dah berkira2 berapa hinggit minyak yg di gunakan....
http://www.cute-smiley.com

Aku xdela kejam sgt sampai xmasuk ofis kan sbb xdpt gaji cuma mak abah dah pelik makin hari makin lambat aku p ofis....
http://www.cute-smiley.com

harap2 incik BOS call bgtau " wani, gaji saya dah bank in"...baru best nk melompat sambil dgr lagu shiela on 7 melompat lebih tggi...http://www.cute-smiley.com



Monday, April 18, 2011

Seyes!!! Aku sorang yg RAJIN.....

0 wasiat kpd tuan tanah
Salam...http://www.cute-smiley.com
2 entri tuk 1Hari...bermakna aku adalah seorang yg rajin...tp bkn rajin update blog yg aku nk cite...tp aku adalah pekerja yg rajin...selama aku keje kt cini aku bknla seorg pekerja yg serajin ni...dalam 1hari berpulu- puluh kali aku naik turun tangga...Letih beb...Sakit 1 badan yg paling sakit kaki... http://www.cute-smiley.com

Dari pg smpai ptg kot aku wat keje ngan kawan aku..dahla mesin Photostat time aku nk guna ja jadik gila....maunya 250kali kena tekan stat tuk photostat...xde sort...dugaan... yg paling best aku watkan org jepun  KOPI O..habis jgk diorg mnm..Bangga jap... 
http://www.cute-smiley.com

Badan dah sakit-sakit tggu nk balik...xsabarnye...nk rehatkan badan.....okla...nk kemas-kemas barang tggu jam pukul 5... itula masa yg di tunggu-tunggu...http://www.cute-smiley.com



http://www.cute-smiley.com



Europe Lucky Draw by Trigyy

0 wasiat kpd tuan tanah
salam....http://www.cute-smiley.com
 Dah lama aku tak mengupdate blog ni...bkn apa...penyakit MALAS melanda...hari  ni punya entri...lucky draw...walaupun aku selalu xbernasib baik dan kdg2 bernasib baik nk jgk aku merajinkan jari jemari aku tuk buat entri ni...

Europe Lucky Draw by Trigyy.. Tuan empunya blog ni buat lucky draw selama 2minggu..tuan blog ada trip ke europe iaitu ke belanda, austria, german dan italy...memerlukan 5 pemenang bertuah...hadiah2nye ialah:


1st: hadiah dari belanda
2nd: hadiah dari austria
3rd: hadiah dari german
4th: hadiah dari italy
5th: pemenang paling bertuah...Semua hadiah di atas
( maksudnye 4 in 1 la)

Pemenang ke-5 akan dinilai melalui google analytics and nuffnang refferal. Siapa yang dapat menjadi refferal paling tinggi mulai hari ini,11/4/2011 hingga 21/4/2011. Dialah pemenang. So, promote entry korang pasal segmen ni ye.Tinggal beberapa hari je lg...so, jgn lepaskan peluang...
http://www.cute-smiley.com



Dah panjang lebar bercerita... so, skrg masa tuk tgk syarat2nye...


1. Buat entry bertajuk "Segmen: Europe Lucky Draw by Trigyy"

2. Letak hearder diatas dan linkkan ke entry ni.

3. Review Segmen nie

4. Letak link entry korang di ruangan comment.

5. Done! Mudah kan. 





Wednesday, April 6, 2011

Sistem E-dagang Lot.my

0 wasiat kpd tuan tanah
salam.........http://www.cute-smiley.com

Hari ni entry aku pasal Sistem E-dagang... Sesebanarnye entry ni adalah entry contest lg... Pada masa skrg Internet adalah salah satu sistem perhubungan.. tak di nafikan jgk ramai yg menggunakan internet sbgai salah satu punca perniagaan internet .. Pada masa sekarang ramai pengguna menjual barang secara online...So, kepada peniaga-peniaga or kedai-kedai online boleh menggunakan Sistem E-dagang di lot.my  .

Tak susah pun nak join lot.my ni..just sign up je...yg penting free tak di kenakan apa-apa pembayaran untuk mendaftar di lot.my . lgpun  Sistem E-dagang ni menarik...siap ada template yg cantik2...yg penting simple dan dapat menambah pendapatan... http://www.cute-smiley.com

* templat menarik





* kalau korang tak faham bleh je download manual


* contest tuk blogger...berminat??klik je.....



http://www.cute-smiley.com





Monday, April 4, 2011

ABPBH 2010

0 wasiat kpd tuan tanah
Salam.............
Dah lama xupdate blog...Lama ke??http://www.cute-smiley.com

Hari ni entry pasal ABPBH 2010...terbaek la...http://www.cute-smiley.com

Paling suka bila time last...masa usop dgn Johan...Jom layanzzzzzzzzzzz.........


.
.
.
.
.
.




http://www.cute-smiley.com

Thursday, March 31, 2011

Khamis menjelma lg walaupun aku ingat ari ni Rabu...

0 wasiat kpd tuan tanah
salam....http://www.cute-smiley.com

Entry ari ni Khamis menjelma lg walaupun aku ingat ari ni Rabu...Lawak...bleh plak aku pk ari ni rabu sedangkan member aku tnya mcm ni

member aku: wei, ari ni rabu ka selasa?
aku: Rabu (buat muka cuak)
member aku: La....aku ingat Selasa....


Dialog selepas tu aku lupa and dialog kt atas pun aku reka skit sbb aku dah tak ingat apa yg dia tnya smlm..( byk mkn cikmut ni)...dan ari ni rupa2nya aku pon lupa...pg tadi siap order lg ikan. udang sotong n apa2 ja tuk di masak masa weekend ni...tp bleh plak aku lupa ari ni Khamis....

aku bukannye nk cite sgt pon bab ari khamis ni...yang aku pk esok cutu tuk area kedah ye...yeayyyy...cutiiiiiiiii....bestttttttt...teruja...http://www.cute-smiley.com


Wednesday, March 30, 2011

Botox!!!!

0 wasiat kpd tuan tanah
salam....http://www.cute-smiley.com

Hujan di kedah turun tanpa henti...Alhamdulillah, walaupun ada kawasan banjir tp kita xbleh nk salahkan Allah turunkan hujan tanpa henti...
aku bukan nak cerita pasal botox pon...saja entry botox sebab bila aku bangun pg td..bibir aku dah mcm org cucuk botox..apakah sbbnye???aku pon xtau...masih mencari jawapan...apakah yang telah mencantikkkan dan menseksikan bibir aku...adakah incik semut yg tgh marah aku??




*rasanye semut ni yg letak botox kat bibir aku



*gambar hiasan semata-mata (xkan nk letak gmbar aku ngan bibir yg seksi kan...kan)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...